Reacties van deelnemers

Vierdaagse specialisatieopleiding tot arbeidsmediator

“Vierdaagse specialisatieopleiding tot arbeidsmediator”, 16, 22 en 30 maart en 4 april 2017

De gehele opleiding is door de deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 9,4. Hieronder volgen een aantal reacties van deelnemers:

 • “De 4 modules ‘Arbeidsmediation’ verzorgd door bureau Van Opstal & partners waren voor mij een zeer inspirerende eerste kennismaking met dit vakgebied. Lambert van Opstal en Simone Kalff verzorgen deze modules (vrijwel) geheel zelf vanuit hun grote ervaringdeskundigheid als praktiserend arbeidsmediators. Uit alles is duidelijk dat ze echt weten waar ze over praten. Theorie wordt in de vorm van readers voor zelfstudie ruimschoots aangeboden maar de 4 modules (van telkens één dag) zelf zijn alle zeer praktijkgericht en vooral ook heel praktisch: veel ‘do’s’, een paar ‘dont’s’ en verder de nodige ’tips and trics’ om impasses in het (arbeids)mediationproces te doorbreken. De 4e module waarin (al of niet door deelnemers ingebrachte casuïstiek) met (uitstekende) acteurs wordt geoefend is een mooie, nuttige (en soms confronterende…) afsluiting. Al met al een echte aanrader voor de mediator die zich op dit vakdeelgebied wil toeleggen.”
  Willem Hustinx, MfN-registermediator bij Hustinx Mediation Advies
 • “Geweldige opleiding die bij mij voor heel veel enthousiasme voor het vak van arbeidsmediator heeft gezorgd.”
  Alice de Groodt, MfN-registermediator bij Sanimind
 • “De praktijkgerichte benadering en de grote mate van ervaring van de trainers maken deze opleiding bijzonder waardevol. Dat gekoppeld aan de ruimte voor eigen inbreng en casuïstiek zorgen voor een optimale leeropbrengst, waarmee ik mij als mediator met plezier verder kan professionaliseren in arbeidsmediation!”
  Wilma Koopman, MfN-registermediator bij WK coaching & advies

“Vierdaagse specialisatieopleiding tot arbeidsmediator”, 2, 7, 30 oktober en 4 november 2014

De gehele opleiding is door de deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 9,3. Hieronder volgen een aantal reacties van deelnemers:

 • “Volgens mij was ik veruit de jongste en minst ervaren deelnemer aan de cursus/opleiding. De cursus is echter zó praktisch ingestoken dat ook mij, ondanks gebrek aan ervaring op het gebied van arbeidsrecht, al snel duidelijk werd wat mij als mediator in arbeidszaken te doen staat. Dus ik ben hard aan de slag gegaan om voor mij zelf een duidelijke aanpak te ontwikkelen. Tussen module 2 en 3 kreeg ik de eerste arbeidsmediation. Na voorgesprekken en een gezamenlijke sessie was duidelijk dat reïntegratie niet mogelijk/gewenst was. De dag na module 4 heb ik dan ook de exit-onderhandeling begeleid. Ik heb het precies zo aangepakt als geleerd. En met succes! Partijen waren er snel uit en beiden zeer tevreden over het resultaat en de manier waarop het gegaan was. Vanochtend is de vaststellingsovereenkomst getekend. Dus nogmaals bedankt voor alles wat ik geleerd heb en vooral voor het complete beeld van de aanpak.”
  L.H., MfN-registermediator en jurist
 • “Beste Simone, Marjolijn en Lambert, net als jullie kijk ik ook met voldoening en plezier terug op de 4daagse specialisatieopleiding tot arbeidsmediator, najaar 2014. Met als verschil dat jullie de kwalitatieve en werkbare tools, zichtbaar van harte, hebben aangereikt en dat ik ze, van harte, heb ontvangen. En: ‘what you give is what you get’!”
  Saskia Heinen, MfN-registermediator, Beeldspraak Mediation te Wassenaar

 

“Vierdaagse specialisatieopleiding tot arbeidsmediator”, 3, 8, 31 oktober en 5 november 2013

De opleiding is door de 14 deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 9,5. Hieronder volgen een aantal reacties van deelnemers:

 • “Met heel veel plezier heb ik de specialisatieopleiding tot arbeidsmediator gevolgd. De cursus was zeer praktijkgericht, maar ook voorzien van een adequate theoretische onderbouwing. Dat gevoegd bij een enthousiaste presentatie door zeer bevlogen en deskundige docenten die hun vak verstaan, heeft het voor mij tot een waardevolle, maar ook plezierige cursus gemaakt. Na afloop ging ik geïnspireerd huiswaarts.”
  José Bloemzaad, NMI-registermediator
 • “Deze 4-daagse specialisatieopleiding tot Arbeidsmediator is een veelomvattende opleiding met heel veel inhoudelijke informatie, maar vooral ook tips en trucs uit de praktijk. De praktijkvoorbeelden, voorbeelddocumenten en de open manier waarop Simone en Lambert hun informatie delen maakt de opleiding tot een levendig geheel. Er was heel veel ruimte voor interactie zonder dat dat de voortgang belemmerde en er heerste een open en positieve sfeer wat ook weer prettig was bij de rollenspellen met acteurs. Kortom: een echte aanrader voor diegene die zich met recht een arbeidsmediator wil noemen.”
  Catharine Rutten-Steegmans, Legal Factfinding, Badhoevedorp
 • “Hierbij wil ik allen bedanken die de vierdaagse specialisatieopleiding tot arbeidsmediator voor mij echt tot een succes maakten. Ook al wist ik via mijn eigen praktijk al behoorlijk veel van arbeidsmediations, pas door deze opleiding voel ik me volledig toegerust. Grote dank voor het delen van jullie kennis en parktijkervaring, met de vele successen en – en dat stelde me ook zo gerust – toch ook nog wel eens een niet geslaagde mediation! Ik beveel jullie opleiding van harte aan!”
  Marielou Sandberg-Crommelin, NMI registermediator en eigenaar van Mediation at Work
 • “Ik was erg tevreden: er was een goede balans tussen praktijk en theorie. De trainers zijn gedreven praktijkmensen. De vele voorbeelden van praktijksituaties maken de training erg levendig en verrijken
  je kennis.”
  Michael Ritman, mediator
 • “De 4-daagse opleiding heb ik als zeer verhelderend ervaren met ruime aandacht voor actuele inzichten en regelgeving. Er werd ruim de tijd genomen voor eigen inbreng, discussie en oefening in een prettige en informele sfeer. Ik kon de verfrissende aanpak en pragmatische visie erg waarderen en ben er zeker enthousiast over. Met andere woorden: de opleiding is top en de trainers ook!”
  Piet de Boer, adviseur en mediator Winston & Partners

 

“Vierdaagse specialisatieopleiding tot arbeidsmediator”, 12, 13, 20 maart en 3 april 2012

De opleiding is door de deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 9,2. Hieronder volgen een aantal reacties van deelnemers:

 • “Zowel vakinhoudelijk als in de presentatie is de vierdaagse opleiding voor arbeidsmediator een cadeau. Fijn om in zo korte tijd zoveel relevante informatie en vooral ook praktische informatie en tips te krijgen van twee zeer ervaren trainers/mediators. De laatste vierde dag met de toepassing van mediation methodieken en vaardigheden in een rollenspel met acteurs is natuurlijk spannend, maar ook zo interessant en relevant dat de spanning al snel verdwijnt. Niet in de laatste plaats door de veilige sfeer die de trainers met de acteurs weten te creëren. Ik kan echt iedereen die arbeidsmediator is of wil worden deze training aanraden. Lambert en Simone dank voor deze fijne training waarin werkelijk niet één vraag te gek is om te stellen, jullie weten er altijd weer een werkbaar antwoord op te geven.”
  Mw. Gé Hoogma, NMI registermediator en LVSC supervisor, eigenaar/directeur van Zeesse Groep
 • “De trainers verstaan de kunst om de fijne kneepjes van het vak Arbeidsmediation met grote kunde, openheid, speelsheid en toewijding over te dragen op zodanige wijze dat deze naar meer smaken. Dit is grote klasse.”
  drs Alida den Ouden-Noordermeer, NMI registermediator te Nieuw-Vennep
 • “In vier dagen ondergedompeld te worden in de complexe praktijk van de Arbeidsmediator is geen sinecure. Het is de trainers Kalff en Van Opstal goed gelukt om theorie met rijke praktijkervaring te larderen. Veel aandacht voor de uitzonderingen. Complimenten!”
  Makiri Mual, NMI Registermediator (DNV gecertificeerd) bij Prisma Praktijk te Utrecht/Amsterdam
 • “De cursus is heel erg praktijkgericht. De trainers zijn erg enthousiast en zeer kundig. Zeker een aanrader.”
  Mr. H.G. Laeven, NMI registermediator – Hoofd Algemene Juridische Zaken en Controlling, Gemeente Brunssum
 • “Deze verdiepende opleiding belicht alle aspecten van arbeidsmediations in de praktijk. Of het nu om onderlinge samenwerkingsconflicten binnen een team gaat, of om re-ïntegratie of exit, ze komen uitgebreid aan bod. Met veel kennis van de theorie maar vooral veel praktische tips en aandacht voor de bijzonderheden van alledag. Van harte aanbevolen voor iedereen die arbeidsmediation tot zijn vak rekent.”
  Monique Wakelkamp, NMI registermediator, eigenaar/directeur van Bureau 1900 te Bennekom

 

“Vierdaagse specialisatieopleiding tot arbeidsmediator”, 10,11 oktober en 3,4 november 2011

Deze opleiding is door de 9 deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 8,9. Hieronder volgen een aantal reacties van deelnemers:

 • “Inspirerende, heel ervaren mediators maakten de 4 daagse Specialisatie Arbeidsmediation voor mij tot een hele nuttige en plezierige ervaring. Zij deelden veel praktische informatie en dilemma’s uit hun vele arbeidsmediations. Daarbij gingen ze ook de discussie over de praktijk van de mediationregels niet uit de weg. Zij zochten met ons naar de nuance en de praktische vertaling van de onderliggende bedoeling van de Mediationregels. Ook was er veel ruimte om eigen vragen te stellen en casuïstiek in te brengen waardoor er een open sfeer ontstond van leren met en van elkaar. De tijd vloog. Ik ga graag volgend jaar op herhaling.”
  Jeannet Kant, Coach en NMI Mediator
 • “De vierdaagse specialisatieopleiding tot arbeidsmediator kan ik van harte aanbevelen. De combinatie van vier modules in een totale opleiding geeft de mogelijkheid kennis en kunde op te bouwen over het gehele terrein van  arbeidsmediation. De laatste dag staat in het kader van oefenen middels casuistiek en rollenspelen. Wat die dag naast voortvarendheid en fijne acteurs effectief maakt is dat de groepsleden elkaar al kennen. Dat maakt het feed back geven en nemen gemakkelijker. Het verhoogt het rendement van zo’n cursusdag.”
  Angela-Bouwmeister-Wegdam, gecertificeerd NMI mediator
 • “In vier dagen tijd passeert een schat aan informatie en ervaring op het gebied van arbeidsmediations de revue. Informatie gebouwd op degelijke principes en kennis. Ervaring opgebouwd in vele arbeidsmediations die de cursusgevers zelf uitgevoerd hebben. Zowel voor mijn mediationwerk als voor mij persoonlijk een absolute verrijking.”
  Jac Verschueren, NMI-mediator

 

Terug naar trainingsinformatie