Drs. Lambert van Opstal

Lambert van Opstal is gespecialiseerd arbeidsmediator en eigenaar/directeur van Van Opstal & partners, Mediation, Coaching en Training. Zijn bureau is op het gebied van arbeidsmediation (preferred) provider van diverse arbodiensten en verzekeraars en behoort tot de grootste mediationbureaus van Nederland.

Lambert, oorspronkelijk afgestudeerd in westerse en oosterse religie en filosofie, is in diverse settings ongeveer 20 jaar werkzaam geweest in de hulpverlening. In 1998 begon hij, in deeltijd, een eigen praktijk als coach en trainer. Van 2001 tot 2005 was hij werkzaam voor een arbodienst, de laatste paar jaar onder andere als arbeidsmediator en trainer. In 2005 werd hij volledig zelfstandig ondernemer.

Lambert van Opstal heeft inmiddels meer dan 500 arbeidsmediations uitgevoerd en behoort daarmee tot een relatief kleine groep van arbeidsmediators met een op dat gebied vergelijkbare praktijkervaring. De laatste paar jaar sluit hij ongeveer 90% van al zijn mediations succesvol af. Anno 2018 zijn er door heel Nederland ca. 35 MfN-registermediators voor zijn bedrijf werkzaam en is hij voor een belangrijk deel ook manager en sparringpartner voor tal van mediators. Ook als trainer heeft hij veel ervaring. Hij heeft diverse trainingen ontwikkeld onder andere op het gebied van effectieve communicatie. Met enthousiasme deelt hij als trainer de door zijn bureau opgebouwde expertise op het gebied van arbeidsmediation met andere, al dan niet ervaren (arbeids)mediators en andere geïnteresseerden. Vanaf het najaar van 2010 biedt hij trainingen aan die erg geënt zijn op de dagelijkse praktijk. Heel concreet en praktisch van aard! Hij streeft daarbij naar dezelfde kwaliteit die zijn bureau levert op het gebied van arbeidsmediation zelf.